Bucuria de a calatori

Impresii din vacantele traite si povestite de Ileana

Brugge – Farmec si romantism pe ape…

3 comentarii


(CIRCUITUL GERMANIA – BENELUX)

Brugge m-a fascinat nu doar prin plimbarile perpedes pe care le-am facut pe stradutele inguste si pietruite, cu cladirile vechi parca de cand lumea. Ci Brugge este un oras spectaculos si prin pozitia pe care o are, pe ape, fiind denumit si Mica Venetie a Nordului. In multe locuri extrem de pitoresti, cu totul deosebite, poate concura chiar si cu Amsterdam si, cred eu, in unele locuri il poate invinge datorita multor cotloane aparent nevazute, dar pline de  un farmec si romantism pe care Brugge le poarta cu o mandrie patriotica, pot scrie…

Dupa vizitarea obiectivelor turistice mai importante, iata-ne ca asteptam sa luam un vaporas de agrement pentru a ne introduce intr-o alta lume a acestui loc; o plimbare mult asteptata de noi toti pe canalele Brugge-ului. Biletul de grup a costat 10 euro/pers. indiferent adult sau copil si iata-ne asadar pornind intr-o noua aventura de data aceasta pe ape. Vaporasul a fost descoperit si astfel am reusit sa ne bucuram din plin de o vreme mai frumoasa decat cea pe care am avut-o cand am luat orasul la picior. Daca prima parte a zilei a fost mai innorata, Brugge cu canalele sale romantice si tainuite si-au deschis larg portile si ne-au oferit o plimbare atat de placuta si linistita, cu un soare care a fost mai darnic si ne-a imbratisat din cand in cand cu razele sale varatice.

DSC02415DSC02365DSC02371

Ne-am simtit excelent, am reusit sa ne bucuram de fiecare clipa si de fiecare loc prin care am trecut, am facut multe poze si ne-am umplut plamanii de un aer curat si nepoluat. Deh, ma repet; si aici in Brugge se practica pedalarea pe biciclete mai mult decat “pedalarea” pe autoturisme. Privind de jur imprejurul nostru ne-am incarcat inima si mintea cu multa frumusete, cu imagini de neuitat pe care oraselul belgian le daruieste cu sporita marinimie.

Pentru toti turistii care poposesc in Brugge, plimbarea pe apele sale line trebuie sa fie un neaparat “must see” dar mai mult cred eu cu tarie, este un adevarat “must feel”. Pentru ca vaporasul te poarta alene pe canale, intr-o noua lume, plutitoare de asta data, printre casele cu ferestre ca-n povesti, cu gradini pline de flori, cu garduri vii pe malul apei si de jur-imprejurul caselor, cu cate o bancuta pentru odihna foarte aproape de apa. Of, Doamne, ce poate fi mai relaxant si mai incantator?!…Un coltisor de paradis belgian este Brugge cu ale sale canale…

DSC02463

DSC02449DSC02469DSC02460

Am trecut usor pe sub poduri frumos maiestrite, mai scunde sau mai inalte. Iar localnicii sau poate alti turisti ne-au privit cu zambete si chiar au fost cativa ce ne-au facut cu mana in semn de salut. Unii dintre noi, printre care, bineinteles si eu, le-am raspuns cu binete si aceleasi zambete largi pe fetele noastre vesele si bucuroase. Normal, cum sa nu fi coplesit de o mare satisfactie si bucurie atunci cand plutesti bine mersi, leganat de micile valuri pe care vaporasul le lasa cu indulgenta pe intinderea apelor!

DSC02421DSC02427DSC02432

Si nu am fost doar noi in aceasta croaziera minunata. Ne-am intalnit si cu alte barci sau vaporase, ne-am privit si facut poze unii altora si ne-am salutat reciproc. O atmosfera cat se poate de fireasca. Pe traseu am revazut multe dintre cladirile acelea din caramida rosie sau altele noi, cu arhitecturi distincte, unele chiar mai sofisticate.  Apoi am trecut pe langa un parc cu multa verdeata si flori, unde se rasfatau la caldura blanda a soarelui multe rate si lebede. Altele pluteau sau inotau pe ape, facand deliciul unei parade de toata frumusetea. 🙂 Cateva lebede mai curajoase s-au apropiat atat de mult de vaporasul nostru ca, intinzand mana  spre ele, aproape le-am fi putut atinge daca diafanele nu s-ar fi speriat de trecerea barcii…

DSC02441DSC02446DSC02444DSC02447DSC02374DSC02377

La un moment dat, vaporasul a iesit “in larg”, desprinzandu-se cu lejeritate din inghesuiala canalelor condensate si inguste din centrul orasului. Superb! De acolo ni s-a infatisat o alta fata a micului oras, cu un canal larg, ca un estuar. Ne-am continuat croaziera bucurandu-ne la maxim de splendorile promenadei de pe ape. Vaporasul plutea acum la lumina, unde totul stralucea sub razele unui soare tare sucit. Daca pana acum mai avusesem ceva umbra, datorata cladirilor inghesuite, decorate din plin cu vegetatie bogata, ce se intindeau de-a lungul canalelor mici si intortocheate, cu multe poduri la tot pasul, acum eram cu totul “descoperiti”. A fost superb; am vazut alte strazi ale orasului, mai aerisite, unde circulau cateva masini, strazi pe care se insiruiau alte cladiri lipite unele de altele, cu constructii asemanatoare sau diferite, cu colorit mai variat, nu doar in traditionala caramida rosie, ca in centrul vechi. Am trecut pe langa niste restaurante si terase foarte chic. Iar oamenii, de fapt atitudinea lor calma si linistita mi-a placut enorm; ca si zambetele lor ce pur si simplu imprastiau peste tot o caldura binevoitoare. Si aici am descoperit oameni care-si traiesc viata intr-o normalitate cat se poate de „normala” si fireasca. Tineri si mai varstnici, mai toti calatoreau pe bicicletele lor….sau se plimbau agale, intr-un consens deplin cu restul lumii inconjuratoare, intr-o totala relaxare.

DSC02461DSC02481DSC02486DSC02511

Aerul acela, soarele care a reusit din cand in cand sa se strecoare discret dintre nori, buna dispozitie, linistea deranjata doar de torsul in surdina al motorului de la vaporas, apele orasului, tot ce ne inconjura a facut sa ma simt atat de bine, sa traiesc niste momente excelente din viata. Iar imaginatia mea a dat semnalul la visare; ce romantica si plina de farmec trebuie sa fie o astfel de plimbare pe inserat, atunci cand deasupra incep sa sclipeasca usor luminitele noptii, cand totul devine mai ascuns si din ce in ce mai intunecos. Iar pe canale se scurg alene barcute intesate cu indragostiti. Oare stiu ei ce surprize minunate ii asteapta printre coclaurile canalelor?! Oare stiu ei ca totul in jurul lor ii indeamna la visare, la iubire si la o plimbare intr-o lume fermecatoare pe care Brugge ii indeamna sa o cunoasca?!…Mmmm…ce sentimente trebuie sa-i incerce pe acei indragostiti…Off!!!…Totul a fost ca un basm frumos pe care ai dori sa-l traiesti la nesfarsit, sa te lasi abandonat, plutind printre canale, fara sa te mai deranjeze nimeni si nimic. Sa simti ca esti doar tu si Brugge-ul cel de pe apa.

DSC02517DSC02520DSC02530DSC02543DSC02546DSC02545

Dar ora dedicata acestei minunate plimbari s-a scurs prea repede, am ajuns la locul de inceput al croazierei noastre si uite asa, am fost nevoiti sa parasim atat canalele misterioase cat si mica Venetie a Nordului nesperat de surprinzatoare si fermecatoare. Ne-am imbarcat iarasi in autocar si la drum mai departe, spre alte zari incantatoare…

Daca ajungeti in Brugge, va recomand cu toata placerea sa va rezervati cel putin o ora pentru o croaziera plina de romantism si culoare pe apele intortocheate a Micii Venetii a Nordului. Trebuie sa va marturisesc faptul ca de cate ori intalnesc un oras care imi poate darui o farama din aceasta unica placere, croaziera, nu-i pot rezista…In micul si cochetul orasel Brugge am simtit pe deplin incununarea unei astfel de impliniri turistice. Bucuria de a calatori pe apele Brugge-ului a fost la cote maxime pentru mine si mi-a alungat oboseala, dorind sa ajung cat mai repede la urmatoarea „statie” din programul nostru din acea zi. Daca doriti sa aflati care a fost urmatoarea noastra oprire, va invit cu drag sa ma insotiti si pe mai departe.

Vacante de vis oriunde si oricand!

Articol scris de Ileana

Autor: ileanaxperta

I am a cheerful and optimistic person. I love music and dance, I like to write a lot but the most of all I adore traveling and run away in my holidays! :)

3 gânduri despre „Brugge – Farmec si romantism pe ape…

  1. Superbe fotografiile, minunate locurile!!!
    Felicitari pentru toate postarile tale care ne incanta privirea si ne imbogatesc cunostintele.
    Multumesc 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Antwerpen – Diamantul Belgiei | Bucuria de a calatori

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.