Bucuria de a calatori

Impresii din vacantele traite si povestite de Ileana

Despre mine

Buna, dragii mei cititori! Eu sunt Ileana, o fire  vesela si  optimista, sincera si increzatoare in fortele proprii. Sunt sociabila si prietenoasa si ador adevaratele prietenii peste timp. Imi plac foarte mult muzica si dansul, un film bun sau o carte captivanta. Imi place sa pictez, sa socializez pe net dar cel mai mult imi place viata reala. Scrisul este o veche pasiune.

Dar va fac o marturisire: cel mai mult imi place sa calatoresc. Sa plec uite-asa hai-hui pe unde pot… si cat pot mai mult!!! Si sa fac multe, multe poze.

De mica am avut acest “microb” al plecarii in vacante, de pe vremea cand mergeam cu parintii fie la mare fie la munte in tara noastra. Mereu ma apuca nerabdarea, acea “febra” a facutului bagajelor si de multe ori nici nu dormeam in noaptea dinaintea plecarii. Imi imaginam tot felul de scenarii despre cum va fi vacanta, ce voi vedea, ce voi face si mai ales cu ce amintiri ma voi intoarce de acolo. In aceasta privinta nici acum nu m-am schimbat: am ramas acelasi copil, mai imbatranit, ce-i drept dar cu acelasi mare dor de duca…in calatorii!!

Am avut niste parinti extraordinari care mi-au inteles mereu pasiunile si m-au incurajat. Si la dorinta mea, am reusit sa plec in multe tabere scolare ce se organizau la acele vremuri. Astfel am haladuit prin locuri de vis din Romania iar acesta a fost imboldul de a ma indragosti forever de calatorii.

In ultimii ani, multa munca dar si norocul au facut sa pot pleca in calatorii prin Europa, cu copiii mei, carora le-am deschis si lor apetitul de “fuga” de acasa in vacante. E atat de bine, nu credeti???…E de-a dreptul infiorator de minunat!!!

Ideea de a-mi face un blog cu impresiile mele din calatorii mi-a venit demult; dar fie lipsa timpului sau alte preocupari, cum ar fi scrierea  impresiilor mele de vacanta pe alte site-uri de turism, au facut ca aceasta sa ramana doar o idee. Pana de curand, cand in sfarsit am reusit: am blogul meu de calatorii si am de gand sa scriu cat mai multe amintiri din vacantele petrecute  in tara si in strainatate.

Iubesc calatoriile, iubesc locurile minunate pe care le vizitez mereu, iubesc oamenii acelor locuri, iubesc sa fiu plecata de acasa in vacantele mele!

DSC 1172

In ultimul timp, am ajuns sa simt calatoriile nu doar ca pe niste dorinte fierbinti, pe care mi le vreau implinite sau ca pe acele lucruri care imi fac o imensa placere si imi umplu mereu sufletul si mintea cu ganduri atat de frumoase. Calatoriile reprezinta pentru mine un mod de viata, poate cel mai frumos, miraculos si interesant pe care il pot avea. Cand plec in vacante ma simt cu adevarat implinita, fericita, libera si dornica de a cunoaste, de a absorbi, de a simti cat mai mult din locurile pe care le vizitez. In fine, este extraordinar sa calatoresti! parerea mea…

Blogul meu se doreste a fi ca un jurnal de calatorie ci nu ca un ghid turistic. Pe acestea le gasiti peste tot pe net. Aici scriu experiente, trairi si pareri personale si voi incerca pe cat posibil sa tin de sirul cronologic al vacantelor mele. Astfel, voi scrie pe blog impresii personale insotite de multe poze din toate locurile vizitate, chiar daca bucuria mea de a calatori am simtit-o  doar in Europa. Eu ii multumesc lui Dumnezeu  pentru sansa uimitoare pe care mi-a dat-o si consider fiecare calatorie ca pe o mare provocare, realizare si implinire sufleteasca. Va voi povesti din vacante si excursii petrecute de mine in Romania,  Grecia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Croatia, Italia, Spania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Elvetia, Liechtenstein, Germania, Franta, Monaco, Luxemburg, Belgia, Olanda, Polonia, Tarile Nordice – Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca , Tarile Baltice – Letonia, Estonia, Lituania – Ucraina, Anglia, Irlanda, Scotia si, sper eu, sa urmeze si celelalte ramase… 😉 L.E. In anul 2019 am reusit sa traiesc la maxim bucuria de a calatori si in Portugalia cea mai mereu insorita dar si in marea si frumoasa Rusia! Si, de ce nu, poate odata, candva, voi reusi sa calatoresc si pe alte continente! Nu poti stii niciodata cum si unde te mai duce viata… 🙂

LE. In primavara lui 2023, mi-am largit orizontul, calatorind in Iordania. Si sper sa continui… Totul e posibil daca vrei cu adevarat! ❤  

Dragii mei cititori, imi doresc si sper ca impresiile si pozele mele sa va fie cat mai utile  si sa va placa, sa va dea imboldul si acel neastampar de a calatori cat mai mult acolo unde va doriti; aici virtual cand veti citi povestile din vacantele mele dar mai ales in viata voastra reala. Va invit cu drag pe blogul meu si va rog sa nu ezitati sa ma intrebati orice v-ar fi de folos in calatoriile voastre legat de locurile vizitate de mine si/sau sa va impartasiti aici gandurile si parerile voastre. Bucuria de a calatori sa ne insoteasca intotdeauna in fiecare loc  pe care dorim sa-l cucerim in vacantele si calatoriile noastre!

Deci, sa pornim la drum, dragii mei turisti-calatori!

Va doresc din suflet numai vacante de vis oriunde si oricand!

Cu prietenie, Ileana 

 

Martie 2014

De curand am introdus noi rubrici, precum: Reblogged, Locuri unde visez sa ajung si Video, pentru ca m-am gandit ca bucuria de a calatori sa fie mai mare iar dorinta de cunoastere sa nu aiba nicio granita.

„Reblogged” reprezinta preluari de pe alte bloguri, pe care le consider eu cat mai interesante si demne de luat in vizorul cunoasterii; „Locuri unde visez sa ajung” este rubrica mea de a stii despre cat mai multe minuni ale lumii, pe care doresc sa le vad dar deocamdata ma multumesc doar sa le visez. Vreau sa le cunoasteti si voi si de aceea vi le impartasesc aici. Cu prisosinta merita citita fiecare impresie. Va garantez.  Iar  rubrica „Video” reprezinta colaje cu poze personale din vacantele mele, insotite de muzica.

Sper sa va placa si sa va instige setea de a citi, de a vedea si de a va bucura pe deplin de toate calatoriile virtuale la care va invit aici, pe blogul meu de turism.

 

ABOUT ME

Hello, my friends and readers! It’s me, Ileana from Bucharest, Romania. I am a cheerful and optimistic person, sincere and self assured. I love music and dancing, a good movie or a captivating book. I like paiting, to socialize on the internet but I love real life the most of all. Writing is one of my old passions.  But I have a confession to make: I like the most to travel and take many, many pictures. I can’t wait to know and see new wonderful places and environments every time I go away on my holidays. I want to get to know the customs and traditions of countries I visit. I always love being away from home in my holidays! 🙂 

Lately travels have come to feel not just yearning that I want them fulfilled or that the things making me a huge pleasure and fill always my heart and mind with so beautiful thoughts. Traveling is the way of life for me, perhaps the most amazing, miraculous and exciting way that I may have. When I prepare to go away on vacation, I truly feel fulfilled, happy, free and eager to know, to absorb, to feel as much as I can from each part of places I visit. Finally, it is great to travel ! In my opinion … ❤

I will write here, on my journal, personal reviews “accompanied” by many pictures of all the places and sights I visited especially in Europe. I thanks to God for that and I consider each trip as a great challenge, achievement and fulfillment. So, if you want to be one of my travel companion, I invite you to enjoy me in a long, long trip. We’ll travel in Romania, my unique home country, Greece, Turkey, Bulgaria, Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania, Croatia, Italy, Vatican, Spain, Hungary, Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Austria, Switzerland, Germany, France, Monaco, Luxembourg, Belgium, Netherlands, Poland, Scandinavian – Sweden, Norway, Finland, Denmark, Baltic – Latvia, Estonia, Lithuania, Ukraine, England, Ireland, Scotland and I hope to be more and more. 🙂 LE. In 2019 I traveled in Portugal and Russia and later, in 2023 in Jordan…Hope to be continued! So…anything is possible…if you really want it! 🙂

My dear readers, I wish and hope that my travel stories and photos to be useful for you, hoping to like it, to give you impetus and that restlessness to travel as much as where you want to. I also invite you, don’t hesitate to ask me anything you could use in your travel related places visited by me and / or share your thoughts and your opinions here. 

So hit the road, my dear travelers!

I wish you all the best, with dream holidays anywhere and anytime!

With friendship, Ileana

50 de gânduri despre „Despre mine

  1. Bine te-am regasit! După ce te-am urmărit și prin alte locuri, te citesc cu mare drag și aici… Pupici.

    Apreciază

  2. Ileana, e superb blogul tau, plin de informatii, culoare, pasiune si suflet! Exact ca si tine! Mult succes!

    Apreciază

  3. Buna, draga mea Larisa, Ma bucur enorm ca iti place! 🙂 Sper sa scriu si mai bine, ca e loc intotdeauna! te pup cu drag!

    Apreciază

  4. Bonjour de Toulouse, France! Ileana, ma bucur c-am dat de blogu’ tau, via cel al Adinei… 🙂 Constat c-avem multe si marunte-n comun, te voi citi periodic sau episodic, în functie de timpu’-mi minutat… Sanatate, o zi senina – afar’ si-n suflet… Amicalement, Mélanie NB

    Apreciază

    • Bonjour de Bucharest, Roumanie! Melanie, si ma bucur de cunostinta si ca ai dat de blogul meu! 🙂 O salut cu drag pe Adina. Ma bucur si mai mult daca avem mai multe in comun. Te astept sa ma insotesti in calatoriile mele virtuale, ori de cate ori iti va face placere si vei putea. Eu sunt aici. 🙂 Numai bine si zile senine!

      Apreciază

  5. am descoperit abia acum blogul tau. este minunat ,informatiile sant pretioase,fotografiile superbe iar tu o femeie extraordinara.ma bucur ca te-am ;,intalnit,,.

    Apreciază

    • Buna, Dana si ma bucur de cunostinta. Iti multumesc ca ai poposit pe „cararile” blogului meu de calatorie. Te astept cu drag si alte dati, daca iti face placere. Incerc sa scriu cat mai multe informatii care sa va fie cat mai utile voua, cititorii mei si poate, viitorii calatori. Imi face o mare placere sa ajut asa cum pot si ma pricep eu. Multumesc mult pt. apreciere. Toate femeile suntem grozave…chiar senzationale, nu?! 😉

      Apreciază

  6. Buna Ileana, Intamplator am dat de blogul dumneavoastra si ma fascinat. Aveti foarte multe destinatii turistice si multe plimbari. Ma bucur ca le impartasiti ca sa le cunoastem si noi. Ma bucur ca mai sunt persoane care fac din calatorii o pasiune.Va doresc o seara buna si cat mai multe calatorii frumoase.

    P.S. Nici dumneavoastra nu mai scapati de mine, deja m-am aboant la postari.

    Apreciază

    • peregrinule, multumesc mult pt. aprecieri. Te astept sa ma insotesti in calatoriile mele oricand ai timp si iti face placere. Ma bucur ca inca mai exista oameni care iubesc frumusetile naturale ale Romaniei noastre turistice si scriu despre locuri unice in lume pe care tara noastra inca le poarta. Sunt o mare pasionata de calatorii, oriunde si oricand…daca ar fi numai dupa mine. Si eu m-am abonat sa fiu calatoare in Romania unui peregrin…Noapte buna si la cat mai multe calatorii de vis!

      Apreciază

  7. Unul dintre blogurile dragi mie!

    Apreciază

  8. Buna Ileana,
    Buna Ileana,
    Pe 24 iulie voi pleka in Lefkada- Vassiliki.
    Incercand sa gasesc pe intenet impresii despre acest loc, am descoperit blogul tau.
    Pur si simplu am ramas socata de felul in care ai descris aceste locuri, iar pozele pe care le-ai facut sunt superbe.
    Iti multumesc pentru tot ce ai scris si te felicit din tot sufletul .
    Nu stiu daca esti scriitoare sau profa de limba rmana, dar esti senzationala.
    Inca odata felicitari.
    Desi am mult de lucru la birou, sincer iti spunca nu ma pot desparti asa de usor de blocul tau, as vrea sa citesc continuu, dar nu am timp. Sunt pe ultima suta de metri si trebuie sa las toate problemele rezolvate.
    Mi-ar placea tare mult sa cunosc un om ca tine.
    Paula
    Bucuresti

    Apreciat de 1 persoană

    • Buna, Paula si iti multumesc frumos pt. ca ai poposit pe paginile blogului meu de calatorie. Iti multumesc, de asemenea pt. cuvintele frumoase; nu sunt nici scriitoare si nici profa de romana, chiar daca sunt multi care in decursul anilor mi-au tot zis asta! 🙂 Te invit oricand sa calatorim impreuna virtual, aici, de cate ori iti va permite timpul. Si, cine stie? poate ne vom cunoaste si live! Imi va face o mare placere.
      Bravo! Ai facut una dintre cele mai grozave alegeri de vacanta: LEFKADA! Vei vedea singura. Dupa cateva insule grecesti si alte locuri batatorite de mine, Lefkada ramane in topul tuturor locurilor vazute de mine pana acum in Grecia.
      Vasiliki este o locatie excelenta, de unde poti pleca in toate directiile. Daca veti inchiria masina, sunteti boieri. Sa cutreierati cat mai mult posibil. Toata insula trebuie vazuta, atat la mare cat si pe munte. Daca vrei, cand te intorci, te rog sa-mi scrii aici parerea ta scurta; este foarte importanta pt. mine, cu atat mai mult cu cat impresiile mele ti-au fost de ajutor. Ma bucur enorm.
      Iti doresc multa distractie, bunadispozitie si o vacanta de vis, cu multe, multe poze si amintiri de neuitat!

      Apreciază

  9. Buna Ileana,
    ne place blogul tau si locurile pe unde ai umblat..ne-am facut si de noi curand un blog- poate arunci un ochi si ne spui o parere, doua… triptil.ro se cheama. mersi si la cat mai multe calatorii frumoase. Oana

    Apreciat de 1 persoană

    • Buna, Oana si bine ai venit pe blogul meu. Multumesc frumos pt. apreciere. Promit sa arunc un ochi…sau chiar pe ambii 🙂 pe blogul tau.
      Iti doresc numai bine si te astept aici sa-mi fi companioana si in calatoriile viitoare.
      Ileana

      Apreciază

  10. Imi plac mult articolele tale! Sper sa ai parte de foarte multe calatorii! Te pup

    Apreciat de 1 persoană

  11. buna ziua, caut impresii despre o excursie cu autocarul pana in Maroc. Mi-a placut relatarea excursiei din Elvetia, se suprapune cu cele traite de mine. Prefer autocarul, ai ocazia sa vezi mai multe, doar ca excursia asta dureaza 20 de zile, aproape dublu fata de cele 12 zile Elvetia sau Franta. Ai fost sau cunosti pe cineva care a fost? Multumesc

    Apreciază

    • Buna si in primul rand iti multumesc pt. ca ai poposit pe paginile blogului meu. Si iti multumesc si pt. aprecierea referitoare la circuitul din Elvetia. Si eu prefer autocarul din acelasi motiv, chiar daca excursiile sunt epuizante, vezi atatea si atatea locuri in timp scurt si la un pret destul de rezonabil.
      Imi pare rau, nu am fost in Maroc, este o destinatie la care visez demult…Imi doresc sa o realizez tot cu autocarul, chiar daca stiu ca dureaza 20 zile-24 zile chiar la unele agentii de turism. Este f. scumpa si, cred, eu, extrem de obositoare. Imi pare rau, nu cunosc pe nimeni care a fost in Maroc, deci nu-ti pot da niciun sfat. Doar sa mai cauti pe net site-uri turistice sau sa intrebi direct la agentii ce doresti sa afli.
      Numai bine si sa-ti implinesti visul de a ajunge in Maroc si oriunde iti mai doresti. Si, daca iti face placere, te mai astept aici. 🙂

      Apreciază

      • Buna Ileana . E fascinant blogul tau si plin de informatii frumoase si folositoare , imi place . A fost super in TOLO . Ma bucur ca ne-am cunoscut si imi cer scuze ca abia acum am reusit sa-ti scriu . Imi doresc sa ne revedem si mai ales sa calatorim din nou . Numai bine si Sarbatori fericite ! Te pup .

        Apreciat de 1 persoană

      • Buna, Corina! Ma bucur enorm ca ai dat de mine aici. Multumesc mult pt. apreciere si te astept oricand pe paginile blogului meu. Sper din suflet sa reusim sa ne vedem si live, sa depanam amintiri si poate sa punem tara la cale pt. o alta vacanta impreuna. Ma gasesti si pe facebook. Poate tinem acolo legatura mai usor. Si eu mai bucur mult ca ne-am cunoscut si-ti doresc tot binele din lume. Sarbatori fericite si tie si KEEP IN TOUCH! 🙂 Pup!

        Apreciază

  12. Să călătorim și noi alături de tine prin intermediul acestui loc frumos!

    Apreciază

  13. Super blog, Ileana……felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

    • Multam frumos! Ma bucur ca place. Acesta este si scopul: sa placa si,prin informatiile date sa ajute cat mai mult cititorii-turisti, care aleg ca destinatii turistice pe cele povestite de mine aici. Cu drag!:)

      Apreciază

  14. Felicitări pentru postările pe blog si iti mulțumesc pentru detaliile ce le oferi in descrierea momentelor tale de bucurie. Numai bine!

    Apreciat de 1 persoană

    • Buna, Mariana si iti multumesc frumos pt. aprecierile tale. Ma bucur ca cele povestite de mine aduc bucurie si sper sa fie utile cat mai multor cititori-calatori.
      Te invit cu drag oricand vei dori sa-mi fi alaturi in vacantele si calatoriile mele.
      Numai bine si zile cat mai senine! 🙂

      Apreciază

  15. Buna seara,
    Ma bucur nespus ca am descoperit blogul dumneavoastra si ca citesc impresiile din minunatele calatorii. Va doresc sa faceti cat mai multe calatorii si sa ne povestiti impresiile.

    Apreciază

    • Buna si eu mai bucur nespus ca iti plac calatoriile povestite de mine pe blogul meu de calatorii. Te invit sa-mi fi companioana de nadejde ori de cate ori iti va face placere si vei dori. Eu sunt aici si te astept cu drag in toate aventurile vacantelor mele. Sper si imi doresc sa continui sa calatoresc pt. ca este cel mai minunat si dorit hobby, pe care il simt ca pe cel mai frumos si interesant mod de viata.
      Cu prietenie si numai bine iti doresc! 🙂

      Apreciază

  16. Ileana esti super! Am citit articolul despre Karlovy Vary si Venetia acum cateva minute si apreciez foarte mult cotinutul pentru ca pare sa fie exact ceea ce trebuie! Am si eu un blog de calatorii unde scriu (la fe ca tine) impresii si sfaturi din deplasari.Mult succes cu blogul tau,faci o treaba extraordinara.Iti las adresa paginii mele,poate cand ai timp treci pe la mine sa citesti http://vtdart.blogspot.ro/ .Chiar maine imi propun sa postez despre Karlovy Vary si experienta mea de acolo. Te imbratisez cu mare,mare drag si numai bine iti doresc >:D<

    Apreciat de 1 persoană

    • Buna, Daiana si in primul rand iti multumesc pt. ca ai ales sa-mi fi alaturi aici, pe „terenul” meu de joaca, unde scriu cu pasiune despre calatoriile si vacantele mele. 🙂 Iti multumesc, de asemenea, pt. comentariu si aprecierile tale generoase. Incerc sa astern pe hartia virtuala a blogului meu, experiente, trairi si sfaturi din calatoriile mele si ma bucur de fiecare data cand randurile mele ajuta turistii. Acesta este si scopul blogului meu, ca o incununare a muncii mele depusa cu toata dragostea mea pentru calatorii! ❤
      Voi intra si pe "terenul" tau de joaca si voi citi negresit articolele de pe blogul tau. Abia astept! 🙂
      Numai bine iti doresc si vacante de vis oriunde si oricand! Drumuri line si curate!

      Apreciază

  17. Foarte frumos , felicitari , iti doresc s[ ai posibilitatea s[ calatoresti in toata lumea, poate ne spui si noua cu ce agentii mai mergi pentru ca agentia noastra preferata, Omnia Turism a dat faliment.

    Apreciază

    • Iti multumesc frumos pt. ca ai poposit pe cararile blogului meu de calatorii si pt. aprecierile tale. Iti multumesc, deopotriva pt. urare (sa pot calatori in toata lumea…cam greu dar nu incetez sa visez! 🙂 ). Imi pare nespus de rau pt. ce s-a intamplat cu Omnia…dar viata merge numai inainte si anul acesta am ales sa calatoresc cu agentia de turism Holiday Boutique. Dar nu le exclud si pe altele…in functie de destinatiile alese si de alti factori (preturi decente, profesionalism, etc)

      Apreciază

  18. Buna ziua si bine v-am gasit!

    Impresionanta lucrare acest blog, o adevarata opera de arta!
    N-am apucat sa citesc prea multe dar, e un inceput pentru toate.
    Faceam o cercetare despre Madona Neagra si am ajuns si la dvs.
    Marturisesc surpriza placuta pe care am avut-o in timp ce ma delectam cu calatoria dvs. in Jasna Gora.
    Minunat!
    Am o intrebare: este, cumva, un efect de blog (imi marturisesc evidenta nepricepere intr-ale internetului) faptul c-au inceput sa vina dinspre dreapta, pe diagonala, niste punctulete mici, albe, ca niste mingiute?
    Cat m-am uitat la pozele cu Madona Neagra, elle au tot venit din dreapta sus spre coltul din stanga jos.
    Aproape c-am uitat de ce am ajuns aici…
    Indiferent ce este, mi-a placut foarte mult si intentionez sa „va mai vizitez”: am o slabiciune pentru Xperti.

    Multa bucurie, cu sau fara calatorii.
    Margareta 💐

    Apreciat de 1 persoană

    • Buna seara si va multumesc pt. ca ati poposit pe cararile blogului meu de calatorii. Si nu in ultimul rand, va multumesc pt. comment-ul dv. generos.
      Ma bucura de fiecare data ca randurile mele ajung exact acolo unde isi au destinatia: la oameni! Prin articolele mele incerc pe cat pot sa ajut cu sfaturi de calatorie (sper eu cat mai utile) si cu impresii personale…bineinteles, multe din ele subiective! 🙂
      Si ati ghicit: mica „ninsoare” de pe paginile blogului meu reprezinta un efect pe care platforma respectiva a blogului mi-o ofera atat mie cat si vizitatorilor pe timp de iarna…cu precadere in ajun si in timpul sarbatorilor. La inceput si pe mine m-au intrigat dar apoi imediat mi-am dat seama ca este de fapt un efect de sezon…efectul placut (cel putin pt. mine) al iernii: fulgii de nea…aici virtuali! 🙂
      Daca veti mai naviga pe paginile blogului in aceasta perioada, veti vedea ca se mai schimba directia „fulgilor de nea”…si de la stanga la dreapta! 🙂 Sper ca ninsoarea virtuala sa nu va deranjeze prea mult la calatorit printre articolele mele.
      Inca o data va multumesc frumos si va astept ori de cate ori veti dori sa traim aici impreuna bucuria de a calatori!
      Numai bine va doresc si vacante de vis…oriunde si oricand!
      Ileana

      Apreciază

  19. Buna ziua, va rog daca puteti sa imi spuneti in legatura cu plaja Valtos Parga, cum este intrarea in apa, este recomandata familiilor cu copii mici?Am citit articolul dumneavoastra, foarte frumos.Va multumesc.

    Apreciază

    • Buna ziua si va multumesc pt comment si vizita. Plaja din Valtos este foarte mare. Noi am facut plaja si baie spre capatul dinspre castelul din Parga iar intrarea in mare este ok pt. adulti si copii mari. In ceea ce priveste copiii mici, se pot balaci doar spre mal si supravegheati de adulti… Intrarea nu se face brusc, ca in multe locuri din Grecia dar nu este nici lina, pe portiuni mari…cum sunt alte plaje….de ex. Mamaia noastra. E bine ca in mare este nisip si nu pietre, un avantaj. Sper ca raspunsul meu sa va fie de folos. Numai bine si vacante de vis oriunde si oricand!

      Apreciază

  20. Marilena 04 februarie 2018
    Te rog sa-mi raspunziin in cazul cand primesti.Am multe de comentat.
    Felicitari si cat mai multe calatorii.

    Apreciază

  21. Regret ca te-am descoperit abia acum, dar nimic nu-i intamplator.M-a fascinat descrierile tale din calatrorii si pozele de exceptie. Si asa cum ai remarcat ca sunt multe saituri cu descrieri, nimic nu inlocueste starile si emotiile pe care le traiesti in calatorii.Sunt o iubitoare de excursii dar sincer, nu te pot egala. Iti admir tonusul si bucuria de a calatori.Timpul a venit prea tarziu pentru mine si sotul meu.(avem 75 de ani sotul chiar 80de ani),dar nu ne plangem .Anul trecut am mers in aceeasi excursie care ai facut-o si ti-am inteles foarte bine emotiile si starea, mai ales la cascada Rinului si la Mont Blanc. Te-a fermecat Elvetia si pe mine .Dar adata vazuta te atrage . Noi am mers de trei ori. Prima data am vazut orasele da la” fata blonda” cum spui pana in nord,Mai mult decat in circuitul de anul trecut.A doua oara am vazut statiunile montane din Alpi.Superb sa mergi de capul tau fara restrictii.Acum nu regret ca am mai fost odata in acest circuit (prima data am fost in2007),mai mult pentru Mont Blanc si cascada, pe care le-am ratat in 2013.Am avut norocul sa cunosc o doamna din Lausanne care ne-a invitat.Pacat ca ne-a parasit.Dupa ce am citit ce ai scris mi-a venit ideia sa scriu si eu cum am perceput eu Elvetia ,ce m-a emotionat, mai ales ca eu am venit in contact si cu oamenii si am calatorit singuri . Pe curand, mi-ar face placere sa mai comunicam.Marilena

    Apreciază

    • Buna ziua si ma bucur tare mult ca m-ati descoperit…chiar si mai tarziu, decat niciodata, nu? 😉 Asa e, nimic nu e intamplator si mereu orice intalnire de orice fel si in orice chip ne ofera o experienta de viata. Iar pt. mesajul dv. atat de generos eu va multumesc frumos! Va multumesc si pt. aprecierile dv. si va astept aici sa calatorim impreuna ori de cate ori doriti. ❤
      Eu ador sa calatoresc, in fiecare an fac eforturi sustinute dpdv financiar pt. a-mi realiza visele mele calatoare. Off, visez ca calatoresc in toata lumea dar stiu ca asta e imposibil; mi-as dori sa pot pleca in excursii toata viata iar bucuria mea de a calatori este infinita. Stiu ca nu pot calatori asa, toata viata dar de cate ori plec la drum, simt ca traiesc cu adevarat; atunci sunt fericita cu adevarat iar implinirea mea sufleteasca si recunostinta pt. ca am reusit sa ajung si ACOLO sunt infinite. Va admir enorm pt. ca reusiti sa calatoriti singuri si la o varsta venerabila – va doresc multa, multa sanatate si putere! Si, bineinteles sa va bucurati pe deplin de cat mai multe vacante de vis oriunde si oricand! ❤
      Cu stima si prietenie, Ileana

      Apreciat de 1 persoană

  22. buna ziua. cu ce ajung de la aeroportul din goteborg in centrul orasului ? timp,pret. multumesc

    Apreciază

  23. Buna ziua, Ileana! Nu am fost plecata in vacanta la mare niciodata in strainatate si anul acesta ma bate gandul sa plec in Grecia la Thassos, E ziua sotului meu…si cum noi romanii avem un buget destul de redus ma gandesc cum sa fac sa fie bine. Ce imi recomanzi?

    Apreciază

    • Buna si in primul rand iti multumesc ca ai ajuns pe paginile blogului meu de calatorii. Ai ales foarte bine insula Thassos, este cea mai accesibila, atat ca distanta (daca, de ex. esti din Bucuresti) iar ca pret este super buna. E cea mai ieftina insula greceasca de pe piata romaneasca.
      Deci iti recomand cu toata increderea Thassos si, din punctul meu de vedere iti poti gasi o cazare f buna oriunde pe insula. Mie mi-a placut cel mai mult Golden Beach, Scala Potamia. Am scris impresii despre vacanta mea petrecuta acolo. Prima vacanta pe Thassos a fost la Scaka Rachoni. A fost frumos, dar, sincer, tot Golden Beach este cea mai frumoasa plaja de pe insula…parerea mea.
      Poti gasi oferte de la agentiile de turism care opereaza pe Grecia-Thassos sau iti poti face singura rezervare.
      Sper ca sfaturile mele sa iti fie de folos si sa te ajute la luarea unei bune decizii si iti doresc de pe acum vacanta de vis…oriunde si oricand! Si te astept aici, pe mai departe…daca iti face placere! 🙂 Numai bine!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.